Bu hayatta geliş amaçımızın ilki kendimizi tanımlamak ve tanımak kendimizin dışına çıkarsak hayattımızın amaçını yitirmiş bir benlik oluyoruz diye düşünüyorum . Bu kibir olarak algılanmasın lütfen kendini bilen bir benlik etrafınla barışık olarak yaşamını deneyimler ve bu doğrultuda gittiğinde kendi alanlarını belirlediğinde etrafında ki kişiler onun alanına hiç bir zaman sabote edemez . Eden zaten diskalifiye olur . Tabiki deneyimlerle olgunlaşırız kendimizi tanırız ve içimizdeki potansiyelide o deneyimlerle ortaya koyarız . Ama benlik duygusunu kaybetmiş bir birey hayatını sadece kişiler üzerine kurmuşsa yıkılır ve olgunlaşması bir o kadar zorlaşır . Eee napıcaz benliğimizi bulmak için ... Tüm yaşamımızla yüzlesicez kim olduğumuzu bir düşünüp kendimize biraz zaman ayırıcaz . Mesela bu dünyada en iyi yaptığımız şey ney bir onu düşünelim . Kimimiz cok iyi pasta yapar , kimimiz cok iyi resim yapar ... o noktaya odaklandımızda evren bize kapılarını açmaya başlar herşeyde iyi olmak zorunda değiliz bir konuda iyi olalım buda bize yeterli gelsin . Bu kendimizi tanımlamada sadece bir örnek bunları detaylı birsekilde açabiliriz . Ama ilgi alanlarımız olsun hayatta en azından kendimizi o alanlarda iyi ve değerli hisseder kendimizi tanımlamada bizlere yol arkadaşı olur .
Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder