Soruyorum bazen kendime ,sanatcı olmasaydın ne olurdun ? Sanattı inanılmaz seviyorum . Bir resim yapmayı , fotoraf cekmeyi , pasta yapmayı frenleyemiyorum kendimi ❤ Ama sevdiğim bir cok yönüm daha var . Fizikçi olurdum sanırım . Bazen you tube ta kendimi buluyorum fizik videolarını izliyorum hiç farkında değilim . Merak duygusu işte , bilim adamlarının hayat hikayelerini izliyorum. 😊 keyifli bir serüven benimkisi keşif duygusu ... sanatçılar bir çok alandan beslenir ....
Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder