Ana içeriğe atla

28 Gün Egzersizi

28. Gün: Nasıl İyilik Kaynağı Olunur

Umarım sizi hayatınızın dümenin tüm kontrolün elinizde olduğu gerçeği konusunda yeterince etkilemişimdir. Düşüncelerinizin gücü doğrultusunda gelecekte yaşayacağınız tecrübeleri yaratırsınız. Bu zihninizi inanılmaz derecede özgürleşebileceği bir durumdur fakat aynı ölüde sorumlulukta getirir.

Artık tüm yaşadıklarınızın sorumluluğunun tam olarak sizde olduğunun farkına varmalısınız.
İyilik, kötülük, güzellik ve çirkinlik ne yaşıyorsanız sizin elinizde.

Bu sizsiniz ve sadece siz zihninizin hangi tecrübeleri size yaşatacağını seçebilirsiniz. Muhtemelen ailenizden ve çevrenizden arkadaşlarınızdan ve düşmanlarınızdan sınırlı yaşamak sınırlı hayaller kurmakla ilgili gereğinden fazla yardım almışsınızdır. Fakat eninde sonunda neye inanacağınız konusunda özgürsünüz ve seçim tamamen size ait.

Artık başkalarını suçlamayı yada bir dış neden aramayı bırakın; biri sizi kandırmışsa ona sizi kandırması için siz izin vermişsinizdir ya beklentilerinizle yada bilgisizliğinizle.

"Neden daha iyi değil" demektense "nasıl daha iyi yaparım" diye sormalısınız.
Hayatınızın zenginliğinizin ve mutluluğunuzun sorumluluğunu alın.
Ve tüm bunları iyileştirmeye karar verin

Paranın sizi sorumluluklarınızdan kurtaracağını sanmayın. Kararlı bir şekilde odaklanmış düşüncenin gücünü bilen bir insan olarak çevrenizdeki hatalı düşüncelerinin mağduru insanlara yardım edin. Onların düşünce şekillerini değiştirin. Artık sorumluluğunuz iki kat arttı.

Özgün ruhsal gücünüzü dünyayı daha iyi bir hale getirmek için kullanmalısınız.
Zenginliğinizle, yaratıcılığınızla insanların mutluluk içinde yaşayacağı bir dünya yaratılmasına katkıda bulunmayı insanlığa borçlusunuz. Cesur ve atak olun evrenin sonsuz zenginliğini ve bu zenginlikle gelen sorumluluğu kabul edin. Bu tutumla bu dünyadaki iyiliklerin gücüne sahip olursunuz.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmek için ayırın;

SINIRSIN ZENGİNLİĞİN SORUMLULUĞUNU ÖZGÜRCE VE SEVİNÇLE KABUL EDİYORUM. GÜCÜMÜ KENDİ HAYATIMI VE BAŞKALARININ HAYATINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN KULLANABİLDİĞİM İÇİN GURUR DUYUYORUM.

GÜNÜN EGZERSİZİ:
Hayatınızda ya da çevrenizdeki birilerinin hayatında iyileştirme ihtiyacı duyduğunuz şey nedir.

Bugün memnun olmadığınız bir durum seçin ve "nasıl daha iyi hale getiririm" diye düşünün.
Seçtiğiniz durumu iyileştirmek için küçük yada büyük bir eylem seçin ve yerine getirin. Bir tene yapıcı bir eylemem karar verin ve yerine getirin.

Bil ki; Yaşadıklarınla değil, yaşattıklarınla anılırsın.
Ve unutma; ne yaşattıysan elbet birgün onu yaşarsın !
Tolstoy

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SÜTLAÇ

Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz

Bilinç ve Farkındalık 16 Gün Egzersizi

16. GÜN: Gerçek zenginlik İçin Anahtar: Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla ya da bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihtiyaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmelisiniz. Olmuş gibi yapmak; bunun bir yolu tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji geli
Dolap süsleri koloksiyonu yapmaya karar verdim.