Ana içeriğe atla

25 Gün Bilinç ve Farkındalık

25. Gün Eşsiz Ol'manın Gücü

Dün elde ettiğiniz gelirinizin küçük bir kısmı ile yapıcı yönde yardım yapmanın önemine değinmiştim. Yine de asıl önemli olan ekonomik yardımdan çok benzersiz kişiliğiniz ile dünya ya yapacağınız yardımlardır.

Mutlu olmanız için paranın miktarından bağımsız olarak iyi bir şeyler yaptığınızı hissetmeniz önemli. Yardımlar hayatınıza anlam katar arkadaşlarınıza, ailenize, dostlarınıza ya da tüm dünyaya.. fark etmeksizin yardım etmek size olumlu ve güçlü bir duygu verir. Diğerlerinin hayatına nasıl yardımda bulunacağınız tamamen size kalmış ama bunu yapmış olmaktan gurur duyacağınız mutlu olacağınız bir şeyler bulmalısınız. "gitti paracıklarım" " öf parayı da yardıma harcadık, ay sonunu nasıl getireceğiz" gibi olumsuz duygular uyandırmayacak bir şeyler bulmalısınız ya da kendinizi bu konuda eğitmelisiniz. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım,ama kritik bir nokta;olduğu için önemli.Sonuçta yardımda bulunacaksınız ve yardım etmekten mutlu olacaksınız ne olduğu çok önemli değil.

Paraya sahip olmaktan duyacağınız mutluluk yerine eşinize arkadaşlarınıza ülkenize yani birilerinin hayatına ya da insanlığa katkıda bulunarak hayatınıza anlam katacak sizi mutlu edecek bir şeyler bulmalısınız.

Bunu nasıl yapacağınız size kalmış ama birilerinin hayatına katkıda bulunarak mutlu olacağınız bir yol bulun. Bağış yapmaktan ya da para saçmaktan bahsetmiyorum kendi özgün kişiliğinize uygun bir şeyler olmalı.

25 günlük eğitimin sonunda artık tahmin edebileceğiniz gibi d bir şeyler üreterek evrene değer katarken ya da bağışta bulunurken pozitif hissetmek size anlatmaya çalıştığım tüm diğer psikolojik süreçlerle beraber gider, hayatınızı zenginlik enerjisinin akışına ve fiziksel sağlığa açar.

Bugün eşsiz kişiliğinize odaklanmanızı istiyorum. Hangi özellik sizin kişiliğinizi tanımlar. Güçlü ve zayıf yanlarınız coşkularınız gariplikleriniz takıntılarınız nelerdir? Bugün bu özelliklerinizden zevk alın ve bu özelliklerin sizi diğerlerinden ayıran sizi farklı kılan özellikler olduğunun farkında olun.
Bugün tekliğinizle (benzersiz olmanızla) gurur duymanızı ve dikkatinizi eşsiz kişiliğinizle nasıl diğerlerinin yaşamına olumlu katkılarda bulunacağınıza odaklayın.

Dünyada bir amaç için bulunduğunuzun farkına varın. Eşsiz kimliğinizle buradasınız çünkü insanlığın evriminin devamı için yapmanız gereken bir şeyler var. Kendinizin ve başkalarının hayatında nasıl bir pozitif katkıda bulunabileceğinizi bulmak için dikkatinizi kendi hayatınız imkânlarınız üzerinde yoğunlaştırmaya karar verin.

5 dakikanızı aşağıdakilerin doğruluğunu hissetmeye ayırın;

BEN BENZERSİZ, EŞSİZ VE HARİKULADEYİM. BU DÜNYADA BENİM BİR EŞİM BENZERİM DAHA YOK. DÜNYAYA KATKIDA BULUNABİLECEĞİM BU ÖZGÜNLÜĞÜMDÜR. BU ÖZGÜNLÜĞÜMLE HAYATIMA VE DÜNYAYA, ALDIĞIM HER NEFESTE DAHA ÇOK ZENGİNLİK KATIYORUM.

Günün Egzersizi; En az bir tane sizin dışınızda birine ya da bir şeylere olumlu katkıda bulunabileceğiniz en az bir tane eylem düşünün ve bunu yazın. Ve buNU gerçekleştirmeye karar verin. Tüm imkanlarınızda bunu gerçekleştirmek için EMEK VERİN.

Günün Sözleri:

İstemek yeterli değildir;yapmalıyız..
Goethe

Birisi bu gün, ağacın gölgesinde oturabiliyor,
çünkü birisi; uzun zaman önce bir ağaç dikti...
Warren Buffet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SÜTLAÇ

Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz

Bilinç ve Farkındalık 16 Gün Egzersizi

16. GÜN: Gerçek zenginlik İçin Anahtar: Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla ya da bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihtiyaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmelisiniz. Olmuş gibi yapmak; bunun bir yolu tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji geli
Dolap süsleri koloksiyonu yapmaya karar verdim.