Ana içeriğe atla

Bilinç ve farkındalık 22 Gün Egzersizi

22. Gün : İyiliğin Büyülü Gücü

Tekrar tekrar belirttiğim gibi zengin olmak için önce kendinizde zenginlik hissini oluşturmanız gerekir. Başarılı olmak için Başarıyı hisset>meniz gerekirse Başarıyı hissetmenin muhtemelen en iyi yolu da kendinizden ve diğerlerinden memnun olmaktır. Bugün hala yoklukla çevrili olsanız bile zihninizi sınırsız zenginliğe açmanın başka bir yolunu öğreneceksiniz.

Defalarca fiziksel olarak paranın sadece yaratıcı enerjinizin bir sembolü olduğunu tekrar ettik. >Bu düşünceyi aklınızda tutarak fiziksel dünya ile tüm etkileşiminizin mevcut psikolojik durumunuzun bir sembolü olduğunu söyleyerek bir adım ileri gidebiliriz.



Defalarca tekrarladığım gibi hayattaki tüm deneyimleriniz zihninizin odaklanması ile çiziliyor. Bu kelimesi kelimesine gerçeğin ifadesidir. Bu bilgi ile fiziksel deneyimlerinizi karşılaştırarak düşünce şeklinizi analiz edebilirsiniz. Eğer hayatınızdaki bazı şeylerden memnun mutlu iseniz beyniniz bu alanda verimli çalışıyor demektir. Eğer mutlu değilseniz bir şeyler değişmeli. İyilik iyimserlik değişimin kestirme yoludur.

Kendinize ve karşılaştığınız herkese iyi davranarak ve hayatınızın her aşamasında iyi yardımsever tepkiler vererek zihninize bu dünyanın bir üyesi olduğunuzu sevildiğinizi sevdiğinizi her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu ve sorumluluğun tamamen sizde olduğunu öğretirsiniz.

İyilik öfkeyi korkuyu endişeyi ve ihtilafları anında dağıtır. İyi davranmak sizi layık olma hissi ile doldurur. Siz mutlu olmaya sevgiye ve zenginliğe layıksınız. Bu ruh hali ile tüm deneyimlerinizden memnun ve son derece iyi biri olabilirsiniz. Böylece zahmetsizce sizi Başarılı yapacak koşulları kendinize çekebilirsiniz.

İyi biri olmak ayrıca size diğerlerinden pek çok iyi tepki gelmesini sağlayacaktır. Size daha önce kapalı olan pek çok fırsatın açıldığını göreceksiniz. Kendinize iyi davranarak evrenin sonsuz zenginliğine layık olduğunuz konusunda beyninizi eğitecek sizsiniz. Ve tüm bunlar sonuçta büyülü bir şekilde pek çok faydalı tecrübeyi hayatınıza çizecektir.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmeye ayırın.

BEN MUTLULUĞA SEVGİYE VE ZENGİNLİĞE LAYIĞIM. BEN KENDİME VE KARŞILAŞTIĞIM HERKESE SEVGİ VE İYİLİKLE YAKLAŞIYORUM.

Günün Egzersizi:
Bu gün tanımadığınız birine bir iyilik yapın ve bunu kimseye söylemeyin. Sadece beklentiniz olmadan bir şeyler verebilmenin mutluluğunu hissedin. Şimdi önümüzdeki 24 saat içinde yapacağınız bir iyiliğe karar verin ve bunu gerçekleştirin. Eğer bulabilirseniz Bir İyilik Yap Denize At adlı kitabı okuyun.

Günün Sözleri:
Güneş, ışık ve sıcağından başkalarını faydalandırmak için kendine yalvarılmasını beklemez Sen de güneş gibi ol, beklenilen iyiliği istenilmeden yap Epictetos

İyiliği, hiçbir şahsi menfaat gözetmeden, sırf iyilik olsun diye yapmalıyız Confucius

Bir kimseye edilecek iyiliğin en mükemmeli o kimseyi minnet altında bırakmayanıdır Balzac

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SÜTLAÇ

Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz

Bilinç ve Farkındalık 16 Gün Egzersizi

16. GÜN: Gerçek zenginlik İçin Anahtar: Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla ya da bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihtiyaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmelisiniz. Olmuş gibi yapmak; bunun bir yolu tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji geli
Dolap süsleri koloksiyonu yapmaya karar verdim.