Ana içeriğe atla

Değişim egzersizi -4 gün

4. Gün: Sizi Sınırlayan Düşüncelerinizi Anında Değiştirmenin Yolu

Değişime karar verdiniz. Harekete geçmek için kendinize söz verdiniz. Ekonomik hedefiniz üzerinde karar verdiniz.

Şimdi: Beyninizi daha üst zenginlik seviyesine yeniden programlamak için geçmiş yaşantılarınızdan kaynaklanan hangi düşüncelerin sizi sınırladığını bulmalısınız ve bunları değiştirmeye karar vermelisiniz.



Şimdi bunların tam olarak farkında olmasanız bile bu otuz günün sonunda bunları netleştirmiş olmalısınız. Yaşamınızdaki tecrübeleri inançlarınız size çeker. Ekonomik tatminsizliğinizin nedeni sizin entelektüelliğinizle bilgi ve Başarınızla yada koşullarınızla ilgili değildir. Ancak sizin ekonomik özgürlükle ilgili inançlarınızdır. Sizden çok daha eğitimsiz beceriksiz insanların sizden çok daha iyi gelir seviyelerinde olduklarını görmüşsünüzdür. Bunun nedeni onların kendi kaderleri ile ilgili inançları ile sizin inançlarınız arasındaki farktır.

İlginç görünüyor değil mi; kendinize şu soruları sorun ve olabildiğince içten yanıtlayın. Bilinçaltı zihninizden hiç bir şeyin gizlenemediğini unutmayın. Araştırırsanız sizi sınırlayan inançlarınızı bulacaksınız.

Paraya sahip olmak ile ilgili hangi negatif inançlara düşüncelere sahipsiniz?
Buna kim paraya ulaşmak istemez kim para hakkında negatif duygular besler deyip geçmeyin sahip değilseniz vardır. Korkuyor olabilirsiniz. Ya da başka düşünceleriniz olabilir. Eşine kızıp ona yoksulluk çektirmek için para istemeyen (kendisi bile farkında olmadan) insanlar bile var inanın.

Paraya sahip olmanın sığlık olduğuna mı inanıyorsunuz?
Zenginlerin cimri ve aç gözlü olduğuna mı inanıyorsunuz?
Zenginliğin yaşamınızda çekişme çatışma anlaşmazlık ve karmaşa yaratacağına mı inanıyorsunuz?
Bazı arkadaşlarınızı kaybedeceğinize mi inanıyorsunuz?
Çok fazla paraya sahip olmanın çok fazla sorumluluk getireceğine mi inanıyorsunuz?

Sizi paradan uzak tutan düşünce yada düşünceler her ne ise bulup bu düşünceleri değiştirmeye karar vermelisiniz. Kendi kendinize neden ekonomik olarak tatmin olamadığınızı sorun. Hangi inançlarınız sizi zenginlikten uzak tutuyor.

Para konusundaki çekirdek inancınızı bulmaya çalışın. Örneğin pek çok insanın para konusundaki çekirdek inancı "Para Kötülüklerin temelidir" şeklindedir. Bu düşünce çerçevesinde zihniniz birçok alt düşünce (çok param olursa kötü bir insan olurum ya da başıma kötü şeyler gelir vs vs gibi) geliştirir ve bu bilinçaltları onları bu kötülükten uzak tutmak için parayı onlardan uzaklaştırır.

Siz de çok çok alt düşünce geliştirerek bu çekirdek inancınızın otomatik olarak değişmesini sağlayabilirsiniz. Çekirdek inanç bulma ve değiştirme konusunda pek çok kaynak bulabilir profesyonel yardımda alabilirsiniz. Ama en basit yolarından biri düşüncelerinizi bilinçli bir şekilde değiştirmek için para ile pek çok iyi düşünce geliştirirseniz çekirdek inancınızı değiştirebilirsiniz.

Farkına varmanız gereken şey para iyi ya da kötü değildir. Fakat sizin yaratıcı enerjinizi fiziksel dünyaya aktarmanızda bir araçtır. Kendinizin parayı iyi bir amaç için kullanacak iyi bir insan olduğunu kabullenin. Duygusal psikolojik ruhani yönden yeni bir seviyeye çıktığınızı kabul edin ve ekonomik bolluğun sizin yeni ve gelişmiş iradenizin daha iyi bir ifadesi olduğunu kabul edin.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmeye ayırın.

ÖNCEKİ İNANÇLARIM TOPLUMUN EMPOZE ETTİĞİ SINIRLANDIRILMIŞ İNANÇLARIMIN SONUCU OLUŞMUŞ BİR YANILGI İDİ. BEN ŞİMDİ FARKEDİYORUM: PARA SADECE BENİM YARATICI ENERJİMİN BİR İFADESİ. VE ENERJİM ARTTIKÇA ZENGİNLİK OTOMATİK OLARAK BENİM HAYATIMA AKIYOR.


GÜNÜN EĞZERSİZİ:

İki dakikanızı ayırarak aşırı zenginlikle ilgili farkında olduğunuz tüm sınırlayıcı olumsuz düşünceleri yazmaya çalışın. Zenginlikle ilgili ana düşüncenizi çekirdek inancınızı bulmaya çalışın. Bu düşüncenizi pozitife çevirmeye çalışın ve yeni bir olumlama yaratarak bunu birkaç dakika tekrar edin. Örneğin çekirdek inancınız "Para kazanmak zordur" şeklinde ise bunu sadece "Para kazanmak çok kolay" diye değiştirin ve şimdi bunu defalarca tekrar edin hatta defalarca yazın. Gün içinde ne zaman para hakkında negatif düşündüğünüzü fark ederseniz hemen bu olumlamayı tekrar edin.


Sevgiler…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SÜTLAÇ

Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz

Bilinç ve Farkındalık 16 Gün Egzersizi

16. GÜN: Gerçek zenginlik İçin Anahtar: Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla ya da bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihtiyaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmelisiniz. Olmuş gibi yapmak; bunun bir yolu tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji geli
Dolap süsleri koloksiyonu yapmaya karar verdim.