Fotorafçılık bir sanat mı ? Yoksa gazetecilik mi ? Yoksa ! Bence fotorafçılık kesinlikle bir bakış açısı .... o anı yakalama becerisi .Benim fotoraf makinasıyla tanışmam uzun zaman önceydi . Şipsak fotoraf makinaları vardı . Hemen çıkıyordu görüntü . İnanılmaz geliyordu . İyi bir fotorafçı olmak için neler gerekli idi . Tabiki çok çalışmak ve odaklanmak .... Ben bu işe 1 sene önce başladım ve halla öğrenmeye çalışıyorum . Bakalım bu iş biźe neleri öğreticek...
Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder