Ana içeriğe atla

27 .Gün Egzersizi

27. Gün: Para Sizi Mutlu Etmeyecek ama Mutluluk Size Para Getirebilir.

Eğer paranın sizi mutlu edeceği gibi bir beklenti içindeyseniz anlamanız gereken şey sizi mutlu edecek şeyin para olmadığıdır. Sizi sadece sizin coşkunuz aşkınız enerjiniz ve umutlarınız gerçekten tatmin eder.

Parayı mutluluk için anahtar olarak görmemek önemlidir. Para sadece mutluluğunuza yardım eder ama sağlamaz. Eğer hayatı gerçekten seviyorsanız ve sevdiğiniz sizi mutlu eden şeyleri yapıyorsanız para zahmetsizce hayatınıza akar.

Bu programdaki egzersizlerin çoğu sizi buna yönlendirmeyi amaçlamıştı. Programın sonlarına geldiğimiz şu günlerde sizi ekonomik durumunuzdan bağımsız olarak yaşamınızı sevmenize yardım edecek hisleri hatırlatmak istiyorum.

Yine hatırlatayım geliştirmeniz gereken ene önemli duygu şükran duygusu. Zenginlik bilincinin anahtarı şu an sahip olduklarınıza şükran duymak ve bu duyguyla ileriye bakmaktır. Etraflıca düşündüğümüzde şükran duyacak pek çok şeye sahip olduğumuzu görürüz.

Hayatınıza derinlik katmak için en yaygın yol trajedi ile dolu olmayan hayatınız için devamlı şükretmektir. Elbette hepimizin hayatına trajik olaylar girer ancak bunlar çok sık değildir ve biz sağlıklı bir davranış olarak bunlara üzülürüz ama hayat devam ediyor yolumuza devam ederiz.

Günlerin pek çoğu her nasılsa dikkat çekici bir biçimde sürprizlerle doludur. Hayat genelde o kadar sıradan ve tahmin edilebilir hale gelmiş ki biz rahatlığın tuzağına düşeriz. Bakış açımıza derinlik katmak monoton hayatımızdan heyecan duymamızı sağlar. Arkadaşlarınızdan yada akrabalarınızdan birini kaybetmediğiniz her gün harika bir gündür. Felç geçirmediğiniz yada sakatlık bırakacak bir kaza geçirmediğiniz her gün harika bir gündür. Gizemli bir hastalıkla hastaneye gitmediğiniz her gün harika bir gündür.
Basitçe ve aptalca görünebilir ama gününüzün yüzde 99u olağanüstü bir şeyler yaşamadığınıza teşekkürle geçerse şansızlıklarınız azalır. Geniş bakış açısı şükretmek için en kolay yoldur ve şükretmek zenginlik için en olay yoldur.

Beş dakikanızı ayırıp aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissedin:

ŞİMDİ FARKEDİYORUM Kİ PARA MUTLU OLMAM İÇİN SADECE BİR ARAÇ. PARA SEVİNÇ İÇİNDE YARATICI HAYATIMIN SADECE BİR YAN ETKİSİ.

Günün Egzersizi:

16. günde hazırladığınız şükran duyacağınız şeyler listesini tekrar okuyun. Bu listeye sahip olmak isteyip de henüz sahip olamadığınız fakat yeni düşünce yapınızla yakın zamanda sahip olacağınız şeyleri de katın. Şimdi gelecekte yaşayacağınız mutluluklar için şükredin. Mutluluk ve iyimserliği iliklerinize kadar hissedin.

Günün Sözü:
Görebildiğinize ve dokunabildiğinize inanmak hiçte inanmak değildir, ama görünmeyene inanmak bir başarı ve kutsamadır.
Abraham Lincoln.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SÜTLAÇ

Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz

Bilinç ve Farkındalık 16 Gün Egzersizi

16. GÜN: Gerçek zenginlik İçin Anahtar: Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla ya da bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihtiyaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmelisiniz. Olmuş gibi yapmak; bunun bir yolu tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji geli
Dolap süsleri koloksiyonu yapmaya karar verdim.