Ana içeriğe atla

Bilinç ve Farkındalık 5 Gün egzersizi

5. Gün : Kendinizi Diğerlerinin Negatif Etkisinden Kurtarmak.

Kendinizi bir insan olarak gelişime üzerine odaklamasınız. Kaçınılmaz olarak dirençle yüz yüze geleceksiniz ya da negatif insanlarla ve negatif iç konuşmalarla karşılaşacaksınız.

KENDİNİZİ NEGATİFLİKTEN KURTARMALISINIZ.

Negatif insanlardan ve negatif durumlardan kaçının. Gelişmeye çalışırken hiç kimsenin negatif düşüncelerini size dayatmasına izin vermeyin. Yeni düşüncelerinizin ve tavırlarınızın kaynağını yada yaşamınıza akan paranın nereden geldiğini onlar tamamen sizi destekleyecek ve teşvik edecek kimseler olmadıkça kimseye açıklamak zorunda değilsiniz.

Hiç kimse ile yeni düşüncelerinizi tartışmayın ve savunmaya kalkmayın. Onları duymazdan gelin hatta yeni düşünce sisteminizi ve bu programın prensiplerini anlamayacak kimselerden uzak durun. Bu işin kolay kısmı.

Zihninizden durmaksızın gelen negatif iç sesinizi de susturmak zorundasınız. Bütün negatifliklerin, eleştirilerin ve kuşkuların yerine hayatınızdaki her şeyi değiştirebileceğiniz gibi güzel bir inanç koyun.

Problemleriniz yokmuş gibi davranmak ya da her şeyin düzgün gittiğini varsaymak zorunda değilsiniz. Ancak problemlerinizi çözebileceğinizin ve amaçlarınıza ulaşabilecek potansiyelinizin olduğunun farkında olmalısınız. Bunlar boş hayaller değil kelimesi kelimesine gerçeklerdir.

Hayatınızdan negatifliği uzaklaştırmanın en kolay yolu geleceğe iyimser bakmaktır. Muhtemelen geçmişiniz negatif düşüncelerle ve acı ile doludur. Fakat siz gelişirken bu acıları yanınızda sürüklemenizin gereği yok..

Yaşamınızı ruhunuzun pozitif ifadesine çevirecek güce sahipsiniz. Yaşamınızda sizi tatmin etmeyen her şeyi değiştirebilecek güce sahip olduğunuzun farkına varın. Bu bilgi size çevrenizi saran negatifliklerle baş edebilmeniz için direnç kazandıracaktır. Ayrıca pozitiflik ve iyimserlik ile problemleri gelişmek için fırsata çevirmek daha kolaydır.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğuna ayırın.

Hayatıma beni geliştirecek pozitif düşünen insanları davet ediyor ve kabul ediyorum. İçsel konuşmalarım ve düşüncelerim her geçen an daha da olumlu ve pozitif olmakta. DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERİRSEN HER TÜRLÜ PROBLEMİMİ ÇÖZEBİLECEĞİMİ BİLİYORUM. ŞİMDİ EKONOMİK ZENGİNLİĞE KARAR VERDİM VE HEDEFİME ULAŞACAĞIM. Şimdi maddi ve manevi zenginliğimi onaylıyor ve daha fazlasını sevgiyle kabul ediyorum hedeflerime aldığım her nefeste daha da kolay ulaşacağımı biliyor ve kabul ediyorum...

HAREKETE GEÇİN :

Gelecek hakkında iyimserlik negatiflikten kurtulmanın en kolay en kestirme yolu. Bu gün kendinize kendinizi karamsar gergin veya Kuşkucu hissettiğinizde ve diğer zamanlarda tekrarlayabileceğiniz; kısa basit bir pozitif cümle bulun.

Örneğin "Ben sağlıklı varlıklı ve Başarılıyım." Ya da " her gün her gün daha iyi oluyorum" yada sadece "Her şey istediğim gibi gidiyor." Kendinizi rahat hissedeceğiniz bunlara benzer bir cümle bulun ya da bunlardan birini seçin ve gün içinde sık sık söyleyin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SÜTLAÇ

Hakiki sütlaç tarifi ! İçinde pirinç unu, nişasta falan yok, tamamen doğal. İçine koyduğumuz pirincin kendi nişastası ile kıvamını buluyor ve tadına doyum olmuyor. Ayrıca yapımı çok kolay yalnız biraz vakit istiyor. Malzemeler Su Bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker pirinci haşlamak için bir miktar su bir tutam tuz Yapılışı Pirinci haşlamak için ile tencereye koyuyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Üzerine bir tutam tuz ekip pirinci pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu çekince ( bu aşamada pirinçler suyunu çekecek ama çok hafif sulu kalacak ) üzerine sütü ekliyoruz orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sütlaçın dibi tutmasın diye ara ara karıştırıyoruz. Yaklaşık yarım saat böyle pişirdikten sonra şekeri sütlaca ekliyoruz. Ocağı kısık konuma getirip bu şekilde ara ara karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. (yaklaşık yarım saat ) Sütlaç yoğunlaşınca altını kapatıyoruz. Sütlacı kaselere paylaştırıyoruz. Üzerine istersek tarçın serpiyoruz

Bilinç ve Farkındalık 16 Gün Egzersizi

16. GÜN: Gerçek zenginlik İçin Anahtar: Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla ya da bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihtiyaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir. Daha öncede belirttiğimiz gibi amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmelisiniz. Olmuş gibi yapmak; bunun bir yolu tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji geli
Dolap süsleri koloksiyonu yapmaya karar verdim.